Ośmioletni Szymon cierpi na prawostronne porażenie mózgowe, które spowodowało niedowład nóżek oraz rączek. Jego jakiekolwiek poruszanie się sprawia ból i trudności w samodzielnym codziennym funkcjonowaniu - które musi być wspomagane przez Jego Rodziców.Szymek porusza się przy tym na wózku inwalidzkim.Jedynie długotrwała terapia polegająca na kosztownym ostrzykiwaniu mięśni (ich rozkurczaniu i regenerowaniu) oraz równoległej rehabilitacji kończyn może umożliwić samodzielne wkroczenie w życie.

WSPOMÓŻ SZYMKA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Ceglarz, 5954 pomagacie Państwo Szymonowi w codziennej walce o sprawność oraz jesteście dla Syna wsparciem w codziennym funkcjonowaniu.