Cześć! Nazywam się Staszek Żukowski. Od dzieciństwa choruję na Sklerodermię układową z zespołem CREST. Jest to rzadka choroba, która ogranicza moją sprawność fizyczną jak również wpływa na funkcjonowanie narządów wewnętrznych.

Mimo przeciwności staram się żyć aktywnie i samodzielnie, jednak wymaga to stałego leczenia i nieustannej rehabilitacji. Jestem osobą silną i wytrwałą, nie poddaję się w walce by spełniać swoje pasje i marzenia. Jak tylko mogę staram się pomagać osobom które jak i ja borykają się z niepełnosprawnością, dzieląc się własnymi doświadczeniami, wspieram by i one mogły w miarę możliwości funkcjonować samodzielnie i nie traciły poczucia własnej wartości.

IDĘ PRZEZ ŻYCIE PROWADZONY PRZEZ MARZENIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ŻUKOWSKI, 14221wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu i pomagasz mi cieszyć się życiem i spełniać marzenia!