Dzień dobry, nazywam się Stanisław Józefowicz. Pechowego dnia 20 kwietnia 2020 roku doznałem udaru przekrwiennego mózgu. Niestety wylew pozostawił po sobie prezent w postaci porażenia połowiczego strony lewej.

Najbardziej dotkliwe dla mnie jest brak możliwości samodzielnego korzystania z toalety, ubraniu się, nie wspominając o chodzeniu. Moim hobby jest zbieranie różnorodnych przedmiotów pochodzących z czasów II wojny światowej. Jak byłem zdrowy często wypuszczałem się w różne zakątki naszego wybrzeża w poszukiwaniu tzw. "fantów". Mam nadzieję, że dzięki długotrwałej rehabilitacji w przyszłości uda mi się wrócić na szlak poszukiwawczy i moja kolekcja poszerzy się o nowe przedmioty.

W pogoni za historią i samodzielnością!

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem JÓZEFOWICZ, 14578 wspierasz mnie w moich codziennych zmaganiach.