Mój ukochany mąż Sławek (41 lat) w 2018 roku doznał rozległego niedokrwiennego, wtórnie ukrwotocznionego udaru mózgu. Mąż cudem przeżył. Udar uszkodził mu lewą półkulę mózgu, skutkiem czego jest znaczny niedowład prawej strony ciała, padaczka poudarowa oraz znaczna afazja.

Udar sprawił, iż mąż jest całkowicie zależny od innych i nie potrafi już ani pisać ani czytać, niewiele też mówi i ciut więcej rozumie. Każdego dnia krok po kroku uczy się żyć od nowa. Tylko systematyczna i kosztowna rehabilitacja to szansa dla Sławka na sprawność i powrót do normalności, dlatego z całego serca prosimy o pomoc.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SZUMICKI,12099 wspierasz Sławka w leczeniu i powrocie do sprawności.

w imieniu męża serdecznie dziękuję - Ola