Cześć, jestem Sławek, mam 45 lat. W 2004 r. moje szczęśliwe i poukładane życie zmieniło się, gdy dowiedziałem się, że choruję na stwardnienie rozsiane (SM).

Mimo postępu choroby i mojej niepełnosprawności starałem się żyć normalnie, pracowałem zawodowo, realizowałem swoje plany, marzenia oraz hobby-wędkarstwo. "Życie czasem jednak pisze swój scenariusz". W 2018 r. miałem udar niedokrwienny móżdżku, co pogłębiło moją niepełnosprawność. W 2020 r. miałem zabieg kardiologiczny zamknięcia drożnego otworu owalnego (PFO) w przegrodzie międzyprzedsionkowej serca. Tylko poprzez leczenie i systematyczą rehabilitację mam szansę powrotu do normalnego funkcjonowania w moim życiu.

POMÓŻ MI WRÓCIĆ DO ZDROWIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem FERENC, 10601 wspieracie mnie Państwo w codziennym funkcjonowaniu i dajecie nadzieję na lepsze jutro, za co serdecznie dziękuję.