Seweryn Nerć mieszka w Nowych Grochalach. Urodził się 38 tyg. ciąży 27.07.2017r. w Bytomiu. Już w brzuszku mamy przeszedł poważną operację zamknięcia przepukliny oponowo-rdzeniowej w odcinku lędzwiowo-krzyżowym. Operacja nie usuwa wady, łagodzi jedynie jej konsekwencje.

Seweryn zmaga się z pęcherzem neurogennym i niedowładem kończyn dolnych. Syn jest opóźniony ruchowo, jest cewnikowany co 3h, wymaga codziennej rehabilitacji. Jest pod stałą opieką poradni specjalistycznych m.in. neurologicznej, neurochirurgicznej, urologicznej, ortopedycznej, nefrologicznej, okulistycznej, rehabilitacji.

WSPOMÓŻ SEWERYNA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% Swojego podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Nerć, 8923 wspomagasz leczenie, rehabilitację i codzienne funkcjonowanie naszego kochanego syna Seweryna. Dziękujemy, Seweryn z Rodzicami.