Pomoc dla Seby to akcja, która ma na celu pomóc w życiu codziennym i walce z chorobą Sebastianowi Szostkowi. Jego życie zmieniło się w wieku 6 lat.

Wtedy dowiedzieliśmy się o chorobie jaką jest Dystrofia Mięśniowa Duchenne’a (zanik mięśni).W wieku 16 lat na wskutek poważnej infekcji i problemów z intubacją została wykonana tracheotomia. W tej chwili wymaga całodobowej opieki. Porusza się na wózku inwalidzkim. Jego oddech wspomaga respirator. Mimo wszelkich trudności stara się żyć i realizować marzenia. Ukończył policealne studium. Jedyną bronią w chorobie jest systematyczna rehabilitacja, żywienie, opieka.

Pomóż Sebastianowi w walce z chorobą!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szostek, 6663 pomagacie mu w codziennym funkcjonowaniu. Wejdź na: facebook.com/pomocdlaseby