Mam na imię Roman i posiadam orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu znacznym. W 2014 roku z powodu wrzodziejącego zapalenia jelita grubego przeszedłem operację podczas której wyłoniono mi stomię.

Jak się żyje że stomią? Albo się ją zaakceptuje albo będzie trudno funkcjonować i przyznam, że jest bardzo, bardzo trudno żyć szczególnie w nocy. Choć jestem schorowany to sam staram się pomagać innym, chętne dziele się swoją wiedzą i doświadczeniem. Zbieram środki na dalsze leczenie, rehabilitację, sprzęt, który pozwoli mi w pełni uczestniczyć w życiu społecznym.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kraśniewski, 13511 wspieracie moje codzienne funkcjonowanie.

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie.