Robert Słowikowski urodził się z dziecięcym porażeniem mózgowym w 1979 r. Cierpi również na spastyczność mięśni. Choroba zaważyła na życiu całej rodziny. Rozpoczęła się ciężka droga przez szpitale i turnusy rehabilitacyjne.

Całe swoje życie Robert spędza w domu. Jest całkowicie zdany na pomoc drugiego człowieka, nie porusza się, wymaga karmienia, ubierania i pielęgnowania. Dziś z powodu coraz słabszego kręgosłupa oraz warunków mieszkalnych (2 piętro w bloku bez windy) już nie może być wynoszony na spacery. Rehabilitacja i wszelkie konsultacje lekarskie wymagają wizyt prywatnych. Mimo tak trudnego położenia Robert jest bardzo pogodny i towarzyski, uwielbia słuchać muzyki, interesuje się sportem, szczególnie siatkówką.

POMÓŻ ROBERTOWI W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SŁOWIKOWSKI, 11402 pomogliby Państwo Robertowi w walce z chorobą i codziennym funkcjonowaniu.

Z góry serdecznie dziękujemy.