Rayyan Szczepaniak-Abdelmohsen

Mam na imię Rayyan. Urodziłem się 23.07.2013 r. w Częstochowie. Ważyłem 2600 gr. i miałem 49 cm. Trafiłem do inkubatora, aby nabrać sił.  Mam bardzo rzadką wadę układu kostnego tzw. brak kości piszczelowej zwany Tibial Hemimelia - (TH). Do tego mam narośl kostną oraz końsko-szpotawą stopę i niestety nie mam stawu kolanowego. Moja prawa nóżka jest krótsza od lewej. Odwiedziliśmy najlepszych specjalistów m.in. w Krakowie, jednak usłyszeliśmy, że najlepszym, a właściwie jedynym rozwiązaniem dla mojej nóżki będzie jej amputacja i założenie protezy. Jako jedyny leczenia podejmie się światowej klasy ortopeda Dr Dror Paley z Instytutu Wydłużania Kończyn na Florydzie (U.S.A). Wyjazd na operację i rehabilitację, a także sprzęt do rehabilitacji oraz pobyt, będą bardzo kosztowne. Mojej Mamy i bliskich nie stać na taki wydatek. Zwracam się więc do Was - Ludzi Dobrego Serca, z prośbą o pomoc, abym w przyszłości mógł iść z moimi rodzicami na spacer. Dzięki refundacji NFZ oraz dzięki pomocy ludzi Rayyanek przeszedł dwie operacje w USA, ale jego leczenie będzie bardzo długie i kosztowne. Rayyan pierwsze 2 operacje przeszedł w klinice Dr. Paleya, dzięki którym jego nóżka została uratowana i stawia pierwsze kroki. W niedalekiej przyszłości czekają go kolejne etapy leczenia czyli wydłużanie chorej nóżki, która od początku była krótsza od zdrowej. Dlatego prosimy Was bardzo o dalsze wspieranie Rayyanka w jego walce o samodzielność. Wszystkie odpisy 1% podatku i darowizny wpływają na subkonto Rayyanka i przeznaczane są na leczenie i rehabilitację oraz wszystkie inne koszty z tym związane.Dziękuję - Rayyan z Mamą

TYLKO DZIĘKI TOBIE I TWOJEJ POMOCY BĘDZIE CHODZIŁ SAM !

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szczepaniak, 2425 pomożecie mi Państwo być samodzielnym chłopcem i spełnić moje największe marzenie.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<