Nazywam się Rafał Kokosza, mam 24 lata. W 2017r. uległem wypadkowi doznając uszkodzenia rdzenia kręgowego w odcinku szyjnym. Cierpię na kurczowe porażenie czterokończynowe, czyli paraliż kończyn dolnych i górnych.

Ze względu na to, że nie potrafię odkrztuszać mam założoną rurkę tracheotomijną, co utrudnia mi mówienie. Jestem karmiony przez PEGA. Wymagam ciągłej opieki oraz intensywnej rehabilitacji. Zachowane mam niektóre funkcje kończyn górnych, jednak potrzebuję intensywnych ćwiczeń żeby walczyć o każdy nowy ruch. Leki, sprzęt i rehabilitacja są bardzo drogie.

POMÓŻ MI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku, lub dobrowolną darowizną Fundacji Avalon z dopiskiem Kokosza, 8601 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o powrót do zdrowia. Serdecznie dziękuję za każdą wpłatę.