Raduś ma 4,5 roczku, w październiku 2015 została u niego zdiagnozowana cukrzyca typu I. Jest to choroba, z którą można żyć… jednak wiąże się z ciągłym mierzeniem cukru, podawaniem insuliny, stosowaniem specjalnej diety, przeliczonej na wymienniki węglowodanowe. U tak małego dziecka zachowanie prawidłowego poziomu glikemii jest bardzo trudne. Na przestrzeni lat może wiązać się to z poważnymi powikłaniami, gdyż niestety cukrzyca, to wyjątkowo podstępna choroba, która latami wydaje się „uśpiona”, by później zaatakować ze zdwojoną siłą. W tym roku Raduś wyposażony został w osobistą pompę insulinową. Jednak osprzęt do niej, a przede wszystkim sensory, dzięki którym możemy  monitorować przez 24 godziny na dobę poziom cukru bez konieczności ciągłego nakłuwania  i tak zbolałych paluszków, są drogie.  Mamy nadzieję, że dzięki pomocy jaką od Państwa otrzymamy w postaci 1% podatku będziemy mogli sobie na nie pozwolić. Z góry dziękuję za wszelką okazałą nam pomoc!

WSPOMÓŻ RADUSIA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wieczorek, 5258 pomagacie Państwo Radusiowi w codziennej walce z chorobą.