Przemek jest naszym kolegą ze szkoły, studiów, pracy. Ma 25 lat, studiuje biotechnologię na UW i Inżynierię Środowiska na SGGW. We wrześniu 2018 r. uległ poważnemu wypadkowi - ma uszkodzony rdzeń kręgowy.

W rezultacie Przemek został niemal całkowicie sparaliżowany. Obecnie znajduje się pod opieką specjalistów z ośrodka rehabilitacji Leonardi nieopodal Konstancina-Jeziorny, gdzie intensywnie ćwiczy. Przez ostatni rok tytanicznym wysiłkiem dokonał postępów: rusza obiema rękami, wzmacnia mięśnie brzucha i grzbietu oraz ćwiczy pozycje siedzącą bez podporu. Walczy również o uruchomienie dłoni. Przemek nie poddaje się - ciężko pracuje by odzyskać samodzielność, nigdy nie opuszcza go pogoda ducha i poczucie humoru. Bardzo prosimy Was o pomoc.

RAZEM POSTAWMY PRZEMKA NA NOGI!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GRYCZKA, 10577 pomagacie Przemkowi w powrocie do zdrowia i codziennym funkcjonowaniu.