Mam na imię Piotr, jestem 29-letnim mężczyzną, dla którego los okazał się niełaskawy. We wczesnym dzieciństwie zachorowałem na świnkę, po której utraciłem słuch w obu uszach.

Wskutek tego nie miałem takich możliwości rozwoju jak rówieśnicy. Pomimo trudności staram się cieszyć życiem, mam przyjaciół, którzy rozumieją moją sytuację. Dzięki aparatom słuchowym mogę w miarę normalnie funkcjonować. Wymagają one jednak napraw i wymiany co kilka lat, a koszt obu dousznych aparatów słuchowych to obecnie 6000 zł i są tylko częściowo refundowane przez państwo. To dla mnie duży wydatek. Pracuję fizycznie w sklepie meblowym i zarabiam niewiele. Będę więc wdzięczny za każdą okazaną pomoc finansową i serdecznie za nią z góry dziękuję.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ŻABIŃSKI, 9782 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.