Nazywam się Nina, mam 7 lat. A ten na zdjęciu obok to mój dziadek Piotrek. Dziadek cierpi na stwardnienie zanikowe boczne (ALS, SLA). Ta okropna choroba szybko postępuje i powoduje obumieranie komórek nerwowych i zanik mięśni, utratę funkcji mówienia, jedzenia i oddychania.

Istnieje bardzo drogi lek (Edaravon), dostępny tylko za granicą, który zatrzyma lub spowolni rozwój choroby. Trzeba go sprowadzać na własny koszt i nie jest refundowany. Potrzebna jest także codzienna rehabilitacja, specjalistyczne sprzęty medyczne, aby zapewnić mu jak najbardziej komfortowe życie i warunki. Chciałabym, żeby dziadek Piotrek był moim dziadkiem jak najdłużej. I żeby mógł dalej opiekować się swoimi pszczołami. Dziadek robi najlepszy miód na świecie. Dlatego proszę Cię o pomoc. Za każdą wpłatę narysuję dla dziadka jedną pszczółkę i przykleję mu nad łóżkiem. Żeby dziadek widział, jak wielu dobrych ludzi jest na świecie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem JADŻYN, 14410 wspierasz dziadka Piotrka w codziennym życiu. Dziękuję Ci. Nina.