Paweł Święch choruje na bardzo rzadką chorobę – stwardnienie boczne zanikowe (SLA).  Jeśli ktoś zechciałby przekazać 1% swojego podatku lub darowiznę, które będą wsparciem leczenia i rehabilitacji Pawła, będziemy bardzo wdzięczni. Paweł choruje od 9 lat, od 5 lat podłączony jest do respiratora, gdyż nie mógł już samodzielnie oddychać. Dożywiany jestbezpośrednio do żołądka przez „PEG-a”. Zebrane fundusze zostaną przeznaczone na rehabilitację, leki i pomoc specjalistyczną. Jednocześnie prosimy wszystkich, aby w miarę możliwości, zechcieli rozpropagować przekazanie 1% podatku, na rzecz  Pawła, również wśród swojej rodziny i znajomych.SLA, czyli stwardnienie boczne zanikowe - jest postępującą, neurologiczną chorobą, która prowadzido niszczenia pewnej specyficznej grupy komórek nerwowych (motoneuronów) odpowiedzialnych za pracę naszych mięśni. W czasie rozwoju choroby dochodzi do powolnego, ale systematycznego pogarszania się sprawności ruchowej, a w późniejszych etapach nawet docałkowitego paraliżu i ostatecznie śmierci poprzez zatrzymanie pracy mięśni oddechowych.  Za każdą pomoc bardzo dziękujemy.

WSPOMÓŻ PAWŁA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Święch, 6016 pomagacie Państwo w codziennej walce z chorobą.

Za każdą pomoc bardzo dziękujemy.