Nazywam się Paweł Proskura. Mam 62 lata. Rozpoznano u mnie chorobę neuronu ruchowego kończyn dolnych. Powoduje ona u mnie duże i ciągle pogłębiające się kłopoty z chodzeniem, obecnie poruszam się przy pomocy balkonika.

W 2011 roku przeszedłem operację kręgosłupa i usunięcia raka skóry, co spowodowało dalsze ograniczenia np. podnoszenie ciężarów i ograniczenia w zabiegach rehabilitacyjnych. Przed chorobą byłem aktywny zawodowo i fizycznie. Będę bardzo wdzięczny za każdą wpłatę, którą przeznaczę na leczenie, rehabilitację i likwidację barier architektonicznych w moim otoczeniu.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem PROSKURA, 1336 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz wspieracie mnie w powrocie do zdrowia.