Zespół genetyczny Cri du Chat, autyzm, całościowe zaburzenia rozwojowe, zaburzenia wchłaniania, zaparcia nawykowe, refluks, problemy ze snem (bezdechy obturacyjne), zwężenie nozdrzy tylnych, trudności w uczeniu się, nawiązywaniu kontaktu, wycofanie społeczne, zachowanie stereotypowe, echolalia i szereg innych zaburzeń, które utrudniają normalne funkcjonowanie powodując cierpienie naszego synka.

Jest to choroba nieuleczalna, ponieważ mutacji generycznej nie da się w żaden sposób naprawić. Podstawą leczenia są rożnego rodzaju terapie stymulujące i wspomagające rozwój, zajęcia, ćwiczenia, rehabilitacje, a także stała współpraca ze specjalistami. Pawełek jest pod opieką laryngologa, genetyka, neurologa, okulisty, gastroenterologa, logopedy, neurochirurga, fizjoterapeutów i wielu innych. Razem ze specjalistami, terapeutami pomagamy synkowi w nabywaniu nowych umiejętności i wspieramy normalne funkcjonowanie pomimo utrudnień jakie powodują zaburzenia.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Pokorski,14786 wspierasz nas w codziennych zmaganiach.