Mam na imię Paweł. W czerwcu 2020 roku przeszedłem krwotoczny udar mózgu, w wyniku którego doznałem uszkodzenia ośrodka mowy, a także porażenia prawostronnego, co w konsekwencji doprowadziło do niedowładu prawej ręki i nogi.

Po kilkumiesięcznej rehabilitacji mój stan nadal nie pozwala mi na w pełni samodzielne funkcjonowanie. Do tej pory utrzymuje się u mnie częściowy paraliż prawej strony ciała, utrudniający mi poruszanie się bez wózka i kuli. Występuje również niedowład prawej ręki oraz problemy z komunikacją i mówieniem. Powrót do sprawności wymaga więc systematycznej i kosztownej rehabilitacji ruchowej i neurologopedycznej, dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie.

POMÓŻCIE MI W POWROCIE DO SPRAWNOŚCI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ŁASZYŃSKI, 13735 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu i walce o sprawność.

Serdecznie dziękuję, Paweł.