Mam na imię Paweł, mam 45 lat. Moje życie do września 2018 roku było ‘normalne’. Wolny czas poświęcałem mojej pasji, którą jest jazda konna. Podczas treningu skokowego 19 września 2018 roku uległem wypadkowi.

Stwierdzono złamanie kręgosłupa na wysokości TH9-TH10 i zmiażdżenie rdzenia kręgowego, w wyniku czego straciłem władzę nad dolną połową ciała. Przez 16 tygodni przebywałem w Klinice Rehabilitacyjnej w Gdańsku, gdzie fizjoterapeuci tam pracujący uczyli mnie samodzielnego siadania na łóżko, przesiadania się na wózek oraz korzystania z niego. Od momentu wypadku wiele się nauczyłem. Jednak przede mną jeszcze bardzo długa droga do tego, aby nauczyć się żyć i funkcjonować.

PROSZĘ O WSPARCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem HOŁOWNIA, 10513 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękuję.