Paweł zmaga się z wieloma chorobami m.in. uszkodzeniem kręgosłupa, wieloogniskowym uszkodzeniem mózgu, niedowładem spastycznym kończyn dolnych. Wymaga stałej opieki we wszystkich strefach życia.

Potrzebuje specjalistycznego sprzętu, chodowłazu gąsienicowego "STAIRMAX", leczenia farmakologicznego i systematycznej rehabilitacji. To wszystko wiąże się z bardzo dużymi kosztami, które nie zawsze są refundowane. Pomimo trudności Paweł jest pogodnym mężczyzną. Znosi wiele bólu, kocha życie i Pana Boga, uwielbia architekturę, lubi pomagać innym.

Pomóż Pawłowi czerpać jak najwięcej z życia

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Cieślik, 9657 pomagacie Państwo Pawłowi w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o zdrowie.