Nazywam się Paweł Barta, mam 44 lat. Od 5 lat jestem niepełnosprawny i poruszam się na wózku. Jestem chory na nieuleczalną chorobę genetyczną Zespół Von Hippel-Lindau (VHL).

Niepełnosprawność jest efektem guza uciskającego rdzeń kręgowy. Przebyłem kilkanaście poważnych operacji. Tylko w latach 2007-2019 było to 6 operacji nerek (usunięcie zmian nowotworowych) oraz 8 operacji neurochirurgicznych. Wymagam specjalistycznej rehabilitacji i dalszego leczenia. Konieczne będą też dalsze zabiegi chirurgiczne. Kosztowna rehabilitacja to dla mnie jedyna droga by móc wrócić do zdrowia oraz większej sprawności życiowej i zawodowej.

POMÓŻ MI W POWROCIE DO SPRAWNOŚCI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem BARTA, 3121 wspieracie mnie Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w dalszej rehabilitacji.

Z góry dziękuję za pomoc.