Nazywam się Paweł Anioł, mam 70 lat. Urodziłem się i mieszkam w Bydgoszczy. W 2005 r. wykryto u mnie cukrzycę typu II. W 2007 r. przebyłem udar niedokrwienny lewej półkuli mózgu, czego skutkiem jest niedowład połowiczny prawostronny kończyn z afazją ruchową i utratą mowy.

Przeprowadzono mi endarterektomię lewej tętnicy szyjnej i wewnętrznej. W 2008 r. doznałem po raz drugi udaru. Stwierdzono ostrą niewydolność krążenia mózgowego przedniego. W 2010 r. następny udar – móżdżku. Prawa ręka jest całkowicie niesprawna, uniemożliwia nawet trzymanie w dłoni ołówka. Niesprawna jest także prawa noga. Wypowiadam zaledwie kilka słów. W grudniu 2018 r. przeżyłem zawał serca. Dlatego proszę Państwa o wsparcie i z góry dziękuję za pomoc.

PROSZĘ O POMOC W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ANIOŁ, 2930 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.