Cześć! Mam na imię Paulina. Od urodzenia choruję na mózgowe porażenie dziecięce pod postacią spastyczności kończyn dolnych.

Jestem m.in. po operacji wydłużenia ścięgien Achillesa. W życiu codziennym staram się funkcjonować tak jak moi rówieśnicy. Moją pasją są podróże i nauka języka hiszpańskiego. Jednak mózgowe porażenie dziecięce nie jest moim sprzymierzeńcem w realizacji moich pasji i występują u mnie zaburzenia wzroku, zaburzenia koordynacji ruchowej, sztywność, niepewny chód, problemy z równowagą. W chwili obecnej szansą na poprawę mojej sprawności fizycznej jest regularna fizjoterapia.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Walczak, 14885 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach.

Dziękuję serdecznie za okazaną pomoc :)