Moja córka Paulina w 2012r. ukończyła 19 lat. Była zdrową, zakochaną i szczęśliwą nastolatką, przygotowującą się do matury. Cały jej świat wywrócił się 02.01.2013r., kiedy dostała udaru mózgu.

Pojawiła się diagnoza: MOYAMOYA. To choroba neurologiczna charakteryzująca się postępującym zanikiem tętnic wewnątrzczaszkowych, szyjnych oraz kręgowych co porowadzi do udarów. Leczenia Pauliny podjeli się lekarze z Berlina. Wszelkie ewentualne konsultacje nadal będziemy przeprowadzać w Berlinie. Dziś Paulina dzięki Wam może studiować i cieszyć się każdym dniem mając nadzieję, że choroba nie wróci.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Plaugo, 1988 pomagacie Pauline w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękuję – to za mało.