Cześć. Jestem Paulina mam 27 lat. Od 2008 roku choruje na Toczeń Układowy Rumieniowaty. Jest to choroba autoimmunologiczna wyniszczająca cały organizm. Doszło u mnie do zniekształcenia i przykurczu obu dłoni, uszkodzenia obu stawów kolanowych, zerwania ścięgna Achillesa, wykryto zatorowość płucną oraz nawracającą czyraczność.

W 2018 roku stwierdzono nefropatię toczniową. Agresywna postać choroby ma charakter trwały i postępujący. Przeszłam wiele operacji, ale niestety choroba przesuwa się dalej. Zaprzestanie leczenia grozi kalectwem. Zwracam się z ogromną prośbą o przekazanie 1% podatku na dalsze leczenie i rehabilitację.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem ODWROCKA,7502 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękuję za wsparcie.