Patuś Szczegielniak gdy przyszedł na świat 15 lat temu, mieścił się cały na jednej dłoni. Miał nie przeżyć pierwszych trzech dni. Gdy pokazał wolę życia… Miał nigdy nie usiąść, ani nie chodzić. Nie poznać smaku jedzenia. Zadrwił z diagnoz lekarskich… Nauczył się siedzieć, chodzić, nauczył się jak żyć z jedną ręką, z refluxem, z wadą serca, z niedosłuchem – z zespołem CDLs. Walczy z Całościowymi Zaburzeniami Rozwoju, przezwycięża braki sensoryczne.1% podatku to operacje, rehabilitacja, terapie, leczenie i dieta, bez których Patryk nie mógłby w miarę normalnie funkcjonować.

WSPOMÓŻ PATRYKA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szczegielniak, 6764 pomagacie Państwo Patrykowi mierzyć się z rzeczywistością.