Patrycja Stępień

Mam na imię Patrycja. Gdy miałam 8 lat zachorowałam na ciężką nieuleczalną postać cukrzycy typu 1. Choroba ta jest groźna i prowadzi do poważnych powikłań. W chwili, gdy rodzice dowiedzieli się, że jestem chora nasze życie zmieniło się diametralnie. Jako 8-letnia dziewczynka byłam przestraszona igłami, strzykawki i nakłuwaniem palców, aby zmierzyć stan glukozy we krwi. I to wszystko robili mi moi rodzice. Nie wiedziałam co złego zrobiłam, dlaczego mnie tak karzą. 2 lata później otrzymałam pompę insulinową. Było to dla mnie jak cud. Koszmar z 6-krotnymi zastrzykami w ciągu doby skończył się ot tak. Dzięki pompie mogłam w niewielkim stopniu odzyskać dzieciństwo, które zostało mi zabrane. Teraz mam 18 lat i już wiem jak moi rodzice poświęcili swoje życie, aby w moje wprowadzić więcej normalności. Nigdy nie będę w stanie im za to podziękować. Pomimo tego, że jestem dorosła nie mogę samodzielnie funkcjonować, choć marzy mi się założenie rodziny. Dorosłość wiąże się z tym, że doskonale znam wartość pieniądza w obecnych czasach. Wiem jak ogromne koszty leczenia ponoszą moi rodzice.  Prosimy o jakąkolwiek pomoc, nawet najmniejszą. Jeśli chcesz mam pomóc przekaż 1% podatku lub darowiznę na subkonto w Fundacji AVALON z dopiskiem Stępień, 4120.

POMÓŻ MI W CODZIENNEJ WALCE Z CHOROBĄ

Drogi Darczyńco, jeżeli przekazywałeś darowiznę przez PayU między 01-17.02.2020, skontaktuj się z nami pod adresem mailowym [email protected], w celu sprawdzenia czy Twoja darowizna trafiła na wybrane subkonto. Ze względu na problemy techniczne, nie przy każdej wpłacie zaciągał się identyfikator Podopiecznego. Zależy nam aby wszelkie wpłaty zaksięgować zgodnie z Twoją wolą. Przepraszamy za utrudnienia.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<