Patrycja ma 2,5 roku. Urodziła się jako skrajny wcześniak z wagą 980g i niestety zdiagnozowano u niej atrezję przełyku. Od urodzenia karmiona była przez wkłucia centralne, sondy, a obecnie gastrostomię (PEG-a).

Połowę swego życia spędziła w szpitalu, przebyła 2 ciężkie operacje, liczne endoskopie, które miały na celu poszerzenie przełyku. Obecnie ma już możliwość przyjmowania doustnego posiłków płynnych i półpłynnych. Zbieramy fundusze na kosztowne „turnusy żywieniowe”, które mają na celu m.in. naukę gryzienia i połykania. Dodatkowo czas nas nagli, gdyż posiłki doustne, zdaniem lekarzy, zmusiłyby przełyk do pracy, a to zapobiegłoby dalszemu jego zwężaniu. W ten sposób uchronilibyśmy ją przed kolejnymi zabiegami, a tym samym przed bólem i panicznym już strachem.

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Delura,13057 pomożecie Patrycji w walce z chorobą i w codziennym funkcjonowaniu.