Nazywam się Oskar Franke. Jestem chory na cukrzycę typu I. Moja trzustka przestała produkować insulinę i muszę ją przyjmować za pomocą pompy insulinowej lub specjalnym penem robić zastrzyki.

Nic nie jest jak dawniej, choroba radykalnie zmieniła moje życie. Cukrzyca wymaga ciągłej kontroli poziomu cukru we krwi, insulinoterapii, odpowiedniej diety, co wymaga sporych nakładów finansowych na leczenie, zakup środków medycznych, osprzętu do pompy insulinowej oraz na rehabilitację. Każdy posiłek to wyliczenia kaloryczne, pomiar cukru i podanie insuliny. Jest to bardzo trudne i bolesne.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Oskar Franke, 1441 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.