Oliwier urodził się jako wcześniak z przepukliną oponowo-rdzeniową i wodogłowiem.

Już w pierwszych godzinach życia przeszedł operację zamknięcia przepukliny. Zanim skończył rok, był operowany 7-krotnie. Bardziej szczegółowa historia znajduje się na stronie www.jedenprocencik.pl/historia-choroby/ Mimo trudnego początku, Oliwier dobrze rokuje i ma szansę na samodzielne życie. Obecnie porusza się o kulach, wymaga intensywnej rehabilitacji. Pozostaje pod opieką wielu poradni. Oliwier psychicznie rozwija się prawidłowo, dzielnie stawia czoło ograniczeniom i jest bardzo radosnym dzieckiem.

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem SAWICKI, 5163 pomagacie nam Państwo w rehabilitacji Oliwiera oraz jego codziennych zmaganiach z chorobą.

Marzenka i Maciej Sawiccy