Oliwia Wędołowska

Mam na imię Mariola (40 lat). Moja 8-letnia córka Oliwia 4 lata temu zachorowała na astmę oskrzelową. Okazało się, że choruje na nią od urodzenia, ale lekarze wcześniej nie rozpoznali choroby. Gdy Oliwia przestała chodzić, znalazła się w szpitalu. Okazało się, że ma zapalenie stawów spowodowane astmą. Nieleczona astma doprowadziła także do silnej alergii. Obecnie Oliwia bierze lekarstwa wziewne. Mimo to często ma problemy z oddychaniem, bardzo się dusi, niekiedy ma problemy z chodzeniem – wtedy nawet przez tydzień nie może wstać z łóżka. Oliwia często przebywa w szpitalach, gdyż musi odbywać specjalne leczenie. Ja choruję na twardzinę układową. Jest to choroba, która atakuje skórę oraz narządy wewnątrz organizmu. Zmiany prowadzą do włóknień i twardnienia narządów w organizmie. Jest to rzadka choroba, wciąż nie wiadomo, jak ją leczyć. Z tego względu często prowadzone jest leczenie eksperymentalne, generujące znaczne koszty. W moim przypadku choroba postępuje. Zaatakowany mam przewód pokarmowy, płuca, układ krwionośny. W związku z tym nie mogę połykać, puchną i sztywnieją mi dłonie. Problem sprawia mi wykonywanie nawet najprostszych czynności dnia codziennego. Mieszkamy z Oliwią w 1-pokojowym mieszkaniu (20 m²). W mieszkaniu panuje wilgoć, co nie sprzyja zdrowiu córki. Nie mam renty, sama wychowuję dziecko, jego ojciec nie łoży na utrzymanie. Dlatego pomimo choroby pracuję. Przy moim stanie zdrowia udało mi się jedynie znaleźć pracę fizyczną. Staram się dać Oliwce wszystko to, co mogę, by w jej wspomnieniach z dzieciństwa przeważała radość, a nie smutek związany z kolejnymi pobytami w szpitalach. Naszym marzeniem są wspólne wakacje nad morzem. Mam nadzieję, że pewnego dnia też dzięki Państwa pomocy uda się nam je spełnić.

Uprzejmie prosimy o wsparcie finansowe, które przeznaczymy na potrzebne lekarstwa oraz rehabilitację. Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Oliwia Wędołowska, 2161 dajecie nam Państwo ogromne wsparcie. Z góry dziękujemy za wszelką pomoc.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<