Oliwia miała 11 lat, gdy zachorowała na cukrzycę typu 1. To choroba autoagresywna, w przebiegu której organizm całkowicie zniszczyl wyspy trzustkowe odpowiedzialne za produkcję insuliny. Córka musi zatem podawać insulinę za pomocą pompy insulinowej, którą ma przy sobie przez całą dobę.

Każdy dzień życia z cukrzycą to nieustanna walka z chorobą o wyrównanie glikemii, aby zapobiec niebezpiecznym niedocukrzeniom - prowadzącym do śpiączki oraz uniknąć wysokich cukrów - powodujących ciężkie powikłania w przyszłości. Zebrane środki pieniężne chcemy przeznaczyć na specjalistyczny sprzęt dla diabetyków, który nam i Oliwii ułatwi codzienne życie.

POMÓŻ NASZEJ CÓRCE FUNKCJONOWAĆ TAK JAK JEJ RÓWIEŚNICY!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SAMELAK, 11941 pomagacie Państwo Oliwii w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o zdrowie.