Cześć, jestem Oliwia i od ponad 10 lat choruję na cukrzycę typu 1. Do utrzymania prawidłowych poziomów cukru we krwi potrzebna jest mi pompa insulinowa, która naśladuje działanie trzustki i dostarcza za nią insulinę.

Pompę muszę mieć podłączoną całą dobę i tu zaczyna się problem, gdyż zestawy infuzyjne nie są w pełni refundowane po ukończeniu 26 roku życia. Taki zestaw muszę zmieniać co trzy dni, do tego kilka razy dziennie mierzę glukometrem poziom cukru we krwi. Jestem świadoma tego, że jest wiele osób potrzebujących pomocy, ale jeżeli nie masz określonego celu przekazania 1% z podatku proszę o pomoc w opłaceniu mojego leczenia.

PAMIĘTAJ, NIE KAŻDA NIEPEŁNOSPRAWNOŚĆ JEST WIDOCZNA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KORZEKWA, 10865 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą oraz codziennym funkcjonowaniu.