Olivier Wolschon

Olivier jest siedmiolatkiem, który niedawno poszedł do pierwszej klasy Szkoły Podstawowej. Niestety nie nacieszył się zbyt długo pójściem do wymarzonej pierwszej klasy. Był na rozpoczęciu roku szkolnego, pochodził parę dni do szkoły, zdążył zapoznać się z nowymi rówieśnikami i nauczycielką, po czym stało sie coś, czego do tej pory nie jesteśmy w stanie zrozumieć...

Olivier jest siedmiolatkiem, który niedawno poszedł do pierwszej klasy Szkoły Podstawowej numer 81 w Gdańsku Osowej. Wcześniej oczywiście uczęszczał w tej samej szkole do klasy "0".Niestety nie nacieszył się zbyt długo pójściem do wymarzonej pierwszej klasy. Był na rozpoczęciu roku szkolnego, pochodził parę dni do szkoły, zdążył zapoznać się z nowymi rówieśnikami i nauczycielką, po czym stało sie coś, czego do tej pory nie jesteśmy w stanie zrozumieć. Po wielu wizytach na oddziale ratunkowym trafił do Szpitala Reumatologicznego w Sopocie. Stamtąd po dwóch dniach dzięki dobrej wiedzy i czujności lekarzy przekazano go do Kliniki Hematologii w Gdańsku, gdzie po szeregu nieprzyjemnych badań postawiono diagnozę - Białaczka.Zastosowano sterydoterapię, a następnie chemioterapię. Jedno z rodziców musiało zrezygnować z pracy, aby móc stale opiekować się Olivierem, siedząc z nim na przemian: raz mama, raz tata. Olivier ma trzyletnią siostrę, która bardzo za nim tęskni. Leczenie to trwać będzie dwa lata. Rok pobytu w szpitalu z krótkimi przepustkami do domu, a kolejny rok w domu z częstymi wizytami w poradni hematologicznej w Gdańsku. Jak wiadomo wiąże się to z kosztami takimi jak koszty lekarstw, ponieważ nie wszystkie będą refundowane, koszty środków higieny, a nawet koszty transportu (ze względu na chorobę musi unikać transportu publicznego).  Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Wolschon, 3773 pomagają Państwo Olivierowi mierzyć się z rzeczywistością. Za wszelką pomoc będziemy bardzo wdzięczni Pozdrawiam, Łukasz Wolschon.

POMÓŻ OLIVIEROWI W WALCE Z CHOROBĄ

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<