Mam na imię Ninka, jestem wesołą i rezolutną dziewczynką. Sprawiłam rodzicom psikusa i urodziłam się z Zespołem Downa. Bardzo lubię grać w piłkę nożną i uczyć się pisania i czytania, lubię też śpiewać i tańczyć.

Choruję na niedoczynność tarczycy, kamicę woreczka żółciowego, mam wadę wzroku z astygmatyzmem i zaćmą. W wieku 5 lat zachorowałam na cukrzycę typu 1 insulinozależną i celiakię. Cukrzycą jest bardzo podstępną chorobą, która prowadzi do poważnych powikłań przy źle wyrównanej glikemii. Żeby do tego nie dopuścić potrzebny jest ciągły monitoring glikemii który mimo refundacji jest bardzo drogi. Będę ogromnie wdzięczna za wszelką okazaną pomoc.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Jakubowska,14822 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.