Nina urodziła się 18 stycznia 2016 roku. Zdiagnozowano u niej obustronny głęboki niedosłuch zmysłowo-nerwowy. Od czwartego miesiąca życia korzystała z aparatów słuchowych, jednak nie przyniosły one należytych efektów. W listopadzie 2016 roku Nina przeszła operację wszczepienia implantu ślimakowego do prawego ucha. Dzięki niemu usłyszała swoje pierwsze dźwięki i mogła rozpocząć naukę mowy. Chociaż nasza córeczka ma dopiero 2 lata, to osiągnęła już bardzo wiele. Z dnia na dzień mówi coraz dłuższe zdania, zaczęła nawet śpiewać pierwsze piosenki. To wszystko stało się możliwe przede wszystkim dzięki intensywnej rehabilitacji pod okiem specjalistów oraz systematycznej pracy w domu, która obecnie ma głównie na celu zapewnić Ninie prawidłowe funkcjonowanie wśród jej słyszących rówieśników. Nina wciąż czeka na operację wszczepienia drugiego implantu ślimakowego.   Za każdą okazaną pomoc bardzo dziękujemy!

POMÓŻ NINIE POZNAWAĆ ŚWIAT DŹWIĘKÓW

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Bos, 6108 pomagają nam Państwo w codziennych zmaganiach, zebraniu środków na kontynuowanie rehabilitacji, turnusy rehabilitacyjne, zakup pomocy dydaktycznych oraz utrzymanie procesora mowy, którego eksploatacja, ubezpieczenie i naprawy są bardzo kosztowne.

Za każdą okazaną pomoc bardzo dziękujemy!