Nikolka ma 9 lat, od 2-go miesiąca życia nie rozwija się prawidłowo. Obecnie jest opóźniona w rozwoju psycho-ruchowym w stopniu głębokim: nie chodzi, nie siedzi, nie mówi, nie skupia wzroku na osobach i zabawkach. W codziennym funkcjonowaniu wymaga całkowitej opieki. Pomimo wielu badań nie ma postawionej diagnozy.

Nikolka potrzebuje waszego wsparcia, aby korzystać z rehabilitacji, turnusów rehabilitacyjnych, badań specjalistycznych oraz sprzętów rehabilitacyjnych do dalszej walki o samodzielność, a także pomocy w pokryciu kosztów dnia codziennego.

POMÓŻ NIKOLI W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Sobczak, 3005 udzielicie Państwo wsparcia w dalszej rehabilitacji Nikolki oraz pomagacie jej w codziennym funkcjonowaniu.

Wszystkim, którzy okazali Nikolce pomoc serdecznie dziękujemy.