Nasza córeczka Nikola ma 14 miesięcy. W 4 miesiącu jej życia stwierdzono osłabienie mięśni i obniżone napięcie w szczególności w górnych częściach ciała. Badanie genetyczne postawiło diagnozę - DYSTROFIA OBRĘCZOWO-KOŃCZYNOWA.

Nikunia jest dzieckiem bardzo pogodnym i wesołym, jednak choroba ta nie pozwala jej na to by samodzielnie siadać, raczkować czy stawiać pierwsze kroki. Potrzebuje ciągłej rehabilitacji oraz specjalistycznego sprzętu. Wszystkich znajomych i ludzi dobrej woli prosimy o pomoc w celu wsparcia nas w walce z chorobą naszej córeczki oraz jej rehabilitacją.

POMÓŻ NIKOLI LEPIEJ FUNKCJONOWAĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem MROCZKOWSKA,13796 pomagają Państwo Nikoli w codziennym funkcjonowaniu i w walce o zdrowie.

Dziękujemy za wsparcie.