Mam na imię Nikodem i jestem wcześniakiem, urodziłem się 22.01.2020 r. Po urodzeniu okazało się, że moje nerki działają niepoprawnie i są źle ukształtowane. W drugiej dobie mojego życia została mi wyłoniona kolostomia, abym mógł normalnie funkcjonować.

Po dwóch miesiącach przebywania na szpitalnych oddziałach rodzice zabrali mnie do domu po raz pierwszy od urodzenia. Obecnie dializuję się otrzewnowo w warunkach domowych przez 10 godzin dziennie. Jestem jeszcze za małym chłopcem, aby mieć przeszczepioną nerkę. Pomimo tego, że jestem ciężko chory, to mam ogromną wolę walki o powrót do zdrowia. Proszę pomóż mi pokonać wszelkie przeciwności, z którymi przyjdzie mi się zmierzyć.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem TRYBA, 13481 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.