Cześć. Mam na imię  Nicola, właśnie  skończyłam 2 latka. Niedawno wykryto u mnie chorobę nerwiakowłókniakowatość typu 1 (NF-1). Jest to choroba genetyczna, objawiająca się widocznymi oraz podskórnymi guzami nerwowymi, które powodują wiele zmian na moim ciele oraz szereg różnych chorób, w tym raka. Następstwem tej choroby jest glejak na splocie nerwów wzrokowych i silnie postępująca skolioza.Niestety NF-1 nie jest jeszcze w pełni uleczalna, lecz można mi pomóc, zmniejszając szansę na jej rozprzestrzenianie i walcząc z jej objawami. Koszty mojego leczenia są bardzo wysokie i wiążą się z wyjazdem za granicę. Moi rodzice pomagają mi jak mogą, ale niestety potrzebuje również Waszego wsparcia, które umożliwi mi normalne życie. Za okazaną pomoc, dziękuję z całego serduszka.

WSPOMÓŻ MNIE W REHABILITACJI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Lis, 7582 pomagacie mi Państwo w walce o sprawność oraz wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu.