Natasza urodziła się w 2009 roku z rzadką wadą układu kostnego - wrodzonym niedorozwojem kości udowej (PFFD). To bardzo złożona wada powodująca nie tylko niestabilność stawu biodrowego, niestabilność i nieprawidłową budowę stawu kolanowego, ale również deformacje kości udowej oraz skrócenie kończyny dolnej.

Nataszka przeszła już wiele specjalistycznych operacji. Wymaga stałej, specjalistycznej rehabilitacji, która umożliwi jej samodzielne funkcjonowanie. Natasza, tak jak jej każda rówieśniczka ma plany i marzenia. Niestety są bariery, które uniemożliwiają jej ich realizację. Marzymy o tym, aby nasza córka mogła w przyszłości chodzić na równych nogach, dotrzymywać kroku rówieśnikom, biegać, tańczyć, żyć jak inni.

POMÓŻ NATASZCE STANĄĆ NA RÓWNYCH NÓŻKACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem BRZESKWINIEWICZ, 14472 pomagacie Nataszce w codziennym funkcjonowaniu.