Natan zawsze chciał zostać piłkarzem, jednak choroba popsuła jego plany… Neuropatia nerwów wzrokowych Lebera to choroba, która rujnuje życie.

Półtora roku temu, gdy miał 10 lat prawie zabrała Natanowi wzrok. To choroba, której jak na razie nie da się wyleczyć, ale można spowolnić jej postęp. Przyjmowanie leku może wznowić pracę nieaktywnych komórek oka.. Niestety lek jest bardzo drogi. Dzięki wsparciu osób, które przekazały 1% w ubiegłym roku, leczenie Natana było możliwe, za co serdecznie dziękuję. W Stanach prowadzone są badania kliniczne i mam nadzieję, że szybko uda się zastosować terapię genową, ale na razie to tylko „nadzieja”.

Wierzę jednak, że ten dzień nadejdzie i Natan odzyska wzrok!

Przekazując 1% podatku na konto Fundacji Avalon z dopiskiem Stenka, 8641 pomagasz Natanowi w codziennym funkcjonowaniu, częstych dojazdach do specjalistów i być może w spełnieniu największego marzenia - WIDZIEĆ!