Natalia urodziła się 11 grudnia 2013 roku. Jest energicznym i bardzo wesołym dzieckiem. Przez prawie dwa lata rozwijała się prawidłowo. W 10 miesiącu życia zaczęła chodzić, gdy miała 1,5 roku składała pierwsze zdania. Niestety przed ukończeniem drugiego roku życia nastąpił regres. W grudniu 2016 zapadł wyrok: spektrum zaburzeń autystycznych, a w lutym kolejny: autyzm.

Świat runął jak domek z kart. Natalia ma problemy z układem pokarmowym i jest na diecie bez cukru, glutenu i laktozy. Każdego roku Natalka jeździ na turnusy rehabilitacyjne, które są bardzo kosztowne. Plus jest taki, że widać bardzo duża poprawę, ale jest też duży minus w postaci środków finansowych, więc jeśli ktoś z Państwa chciałby przekazać swój 1% podatku dla Natalki to będziemy bardzo wdzięczni.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem FAL, 13525 wspieracie Państwo Natalię w jej codziennych zmaganiach.