Natalka ma 12 lat i nie zawsze rozumie otaczający ją świat. Padaczka od urodzenia zaburza jej rozwój - jest upośledzona intelektualne w stopniu umiarkowanym. Ma bardzo duże kłopoty z pamięcią, słabo rozwiniętą umiejętność myślenia logicznego.

Wymaga wsparcia logopedy, psychologa i pedagoga. Mimo trudności w wysławianiu się, chętnie nawiązuje nowe znajomości, jest radosna i opiekuńcza. Kocha zwierzęta, przede wszystkim konie i zajęcia z nimi. Staramy się zapewnić córce to, czego potrzebuje do prawidłowego rozwoju. Najważniejsza jest kontynuacja wszystkich terapii, które są kosztowne, dlatego prosimy o wsparcie.

POMÓŻ NATALCE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem CHOLEWA,11970 pomagacie Państwo Natalce w codziennym funkcjonowaniu.

Za okazaną pomoc serdecznie dziękujemy. Rodzice