Nadia urodziła się 17.08.2016 r. w 24 tc. Po przebytych sepsach i udarze mózgu z wylewami IV st. jest dzieckiem leżącym, cierpi na czterokończynowe spastyczne mózgowe porażenie dziecięce.

Nie trzyma stabilnie głowy, cierpi na ślepotę korową, nie bawi się samodzielnie zabawkami, nie je samodzielnie, nie siedzi i nie chodzi. Potrafi zjeść wyłącznie dania zmiksowane. Nadia rehabilitowana jest metodami Vojty, NDT-Bobath, terapią czaszkowo-krzyżową. Oprócz tego ma zajęcia z logopedą, neurologopedą i kilka razy w roku wyjeżdża na turnusy rehabilitacyjne wzrokowe i ruchowe, których wartość sięga kilkudziesięciu tysięcy złotych. Twój 1% pomaga, a Ty nic nie tracisz!

Nie bądź obojętny wobec Naszej Dzielnej Nadziejki!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem STRZAŁA, 8430 wspierasz Nadię w codziennym funkcjonowaniu.

Strona na fb: Nadia Strzała - Wojowniczka Księżniczka