Mam na imię Monika i od 2012 r. choruję na nieuleczalną chorobę neurologiczną - STWARDNIENIE ROZSIANE (SM) - to przyczyna mojej niepełnosprawności, mój krzyż codzienności.

Staram się go nosić godnie i za plecami, żeby nie przysłaniał mi piękna świata. SM niszczy mózg, rdzeń kręgowy i nerw wzrokowy. Pojawiają się rzuty choroby, długie dni spędzone w szpitalu, rehabilitacja i marzenia, by objawy się cofnęły, abym mogła wrócić do syna Michałka, który dodaje mi skrzydeł. Walczę o każdy dzień i cieszę się nim, bo nie wiem jak wiele zabierze mi kolejny rzut.

POMÓŻ MI ŻYĆ ZE STWARDNIENIEM ROZSIANYM

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Piaskowy, 3586 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.

Odsłony: 2093