W styczniu 2016 roku życie Moniki Kubiatowskiej (z domu Wojtacka, 35 lat), naszej Żabki, zmieniło się o 180 stopni...

Drodzy Państwo,Działamy w imieniu całej rodziny, której przytrafiła się tragedia.W styczniu 2016 roku życie Moniki Kubiatowskiej (z domu Wojtacka, 35 lat), naszej Żabki, zmieniło się o 180 stopni. Zmieniło się również życie jej męża, dziesięcioletniego syna i wszystkich bliskich osób, które ją otaczały. Monika znana była jako wolontariuszka przytuliska w Zielonce. Skupiała się na innych, na tym, aby wywoływać uśmiech na ich twarzach. Teraz sama potrzebuje pomocy!W ciągu jednego dnia Monika dostała niedowładu prawej strony i trafiła do szpitala. Przeszła krytyczne zapalenie opon mózgowo - rdzeniowych, które skutkowało trzymiesięcznym stanem śpiączki! Stan ten został wywołany przez pneumokoka, który u osób dorosłych może przybrać inwazyjną formę zagrażającą życiu. Lekarze nie dawali dużych szans na wyjście ze stanu wegetatywnego, jednak dziś Monika jest w domu, porusza się na wózku. Opiekę po wybudzeniu sprawuje mąż, kosztem pracy. Rodzina pełni dyżury, gdyż do wielu zabiegów potrzebne są dwie osoby. Dzięki ciągłej rehabilitacji i czułej opiece rodziny Monika zrobiła ogromne postępy. Dziś wciąż walczymy z niedowładem prawych kończyn oraz afazją, dysfunkcją mowy, a także przystosowaniem życia i mieszkania do potrzeb osoby niepełnosprawnej. Wszyscy wierzą, że dzięki sile woli, dzięki systematyczności, zaangażowaniu wielu ludzi w pomoc, osiągnie ona stan względnego zdrowia. Teraz plan jest jeden: wstać i wrócić do zdrowia! Dla siebie, dla syna, dla męża, dla wszystkich!

POMÓŻMY ŻABCE WSKOCZYĆ DO NORMALNEGO ŻYCIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kubiatowska, 6020 pomagacie Państwo Monice i jej rodzinie w codziennych zmaganiach.