Mam na imię Monika. Od urodzenia choruję na dziecięce porażenie mózgowe. Poruszam się przy balkoniku, a na dłuższe odległości używam wózka inwalidzkiego. Pomimo dużych ograniczeń staram się żyć aktywnie i jak najbardziej samodzielnie. Nie zamykam się w czterech ścianach, tylko śmiało ruszam przed siebie, pomimo tego, że każde wyjście z domu, to dla mnie ogromny wysiłek. Lubię podejmować nowe wyzwania, spotykać sympatycznych ludzi, zwiedzać nowe miejsca. Cieszy mnie dobry film i interesująca książka. Abym mogła być samodzielna i realizować swoje marzenia potrzebuję Państwa wsparcia. Moje potrzeby są związane z kosztowną rehabilitacją, niezbędnym sprzętem.  Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Kostur, 4119 pomagacie mi Państwo walczyć z moją chorobą oraz cieszyć się życiem każdego dnia.

POMÓŻ MI SPEŁNIAĆ MARZENIA