Mam na imię Mirek, mam 50 lat. Od 7 lat choruję na SLA - stwardnienie zanikowe boczne. Mam czterokończynowy niedowład. Jestem uzależniony od respiratora, ale nie poddaję się i leczę na wszystkie możliwe sposoby.

Jestem po podaniu 3 dawek komórek mezenchymalnych, w klinice w Olsztynie. Po ostatnim podaniu choroba zatrzymała się, ale są potrzebne dalsze terapie, niestety bardzo kosztowne. Do tego potrzebna jest stała rehabilitacja. W chorobie bardzo wspiera mnie żona oraz dzieci, dlatego muszę i chcę walczyć.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem JANKO,6068 pomagacie mi Państwo w walce o zachowanie jak najlepszej sprawności oraz wspieracie moje codzienne funkcjonowanie.

Z góry dziękuję, Mirosław Janko.